|
|
עוגת גבינה על בסיס דקואז פיסטוק עם קרם תות עץ
|
|
|
|
|
|
חומרים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:
דקואז פיסטוק:
1 אבקת מרנג כל אחד יכול של המרשלג
190 גרם שקדים טחונים (או 150 גרם שקדים + 40 גרם קמח)
150 גרם אבקת סוכר
חופן פיסטוק קלוי קצוץ (כ- 100 גרם)
קרם גבינה:
450 גרם (2 גביעים) גבינת שמנת 25%
350 גרם גבינה לבנה 9%
150 גרם אבקת סוכר
40 גרם פודינג וניל
500 מ"ל שמנת מתוקה
קרם תות עץ:
150 גרם פרי טחון (ניתן להחליף במחית תות שדה, פטל, אפרסק או מנגו)
250 מ"ל שמנת מתוקה
40 גרם אבקת סוכר
הוראות הכנה:
1. מחממים תנור ל-160-170 מעלות.
2. מכינים מרנג מאבקת מרנג כל אחד יכול לפי ההוראות ההכנה.
3. מוסיפים את כל החומרים למרנג ומערבבים. משטחים בתבנית אפייה ואופים כ-15-20 דקות עד שהמרנג יבש מבחוץ ולח מבפנים.
4. מכינים קרם גבינה: מקציפים את השמנת המתוקה עד שהיא יציבה, מוסיפים את שאר החומרים ומקציפים קלות עד שהתערובת אחידה.
5. מכינים קרם תות עץ: מקציפים את השמנת המתוקה, מוסיפים אבקת סוכר וממשיכים להקציף. מוסיפים מחית פרי וממשיכים להקציף עד שהתערובת אחידה.
6. מרכיבים את העוגה: שופכים מחצית מקרם הגבינה על הדקואז לכיסוי, מעל הקרם גבינה שופכים את תערובת הפרי ובשכבה האחרונה שופכים את המחצית השנייה של קרם הגבינה. מכניסים את העוגה למקפיא למשך הלילה. רצוי להגיש קפוא אבל אפשר להפשיר במקרר כמה שעות לפני ההגשה.
המתכון באדיבות יערה מילגרם ספקטור
|
|
|
|
|
|
|
|