עברית | english | العربية
המרשלג
03-6820455
  • ראשי
  • אודות
    • למד עוד אודותינו
    • הסיפור המשפחתי
    • בין לקוחותינו
    • כתבו עלינו
  • מרציפן
  • בצק סוכר
  • אבקות
    • מרנג
    • מקרון
    • מרציפן
    • רויאל אייסינג
  • קישוטי עוגה
    • טיפטופים
    • ציפיקייק
  • השוק המקצועי
  • טופס הזמנה
  • אישורים והסמכות
  • טיפים
    • רעיונות ליצירה
    • מתכונים
    • בית ספר לבצק סוכר של המרשלג
    • הוראות הכנה
    • שאלות ותשובות
    • מתכוני שבועות
  • יצירת קשר

טיפים

  • רעיונות ליצירה
    • דובי מבצק סוכר
    • ילד מבצק סוכר
    • אפרוח מבצק סוכר
    • צפרדע מבצק סוכר
    • פינגווין מבצק סוכר
    • ראש אפרוח בצק סוכר
    • ראש צפרדע בצק סוכר
    • קאפקייקס וניל
  • מתכונים
    • מתכוני מליות למקרונים
    • מתכוני מרציפן
    • מתכוני מרנג
  • בית ספר לבצק סוכר של המרשלג
  • הוראות הכנה
    • בצק סוכר- הוראות שימוש
    • מאסטר רויאל אייסינג
    • מקרונים - הוראות הכנה
    • מרציפן הוראות הכנה
    • מקרון לשוק המקצועי
    • מקרונים 250 גרם
    • מרנג הוראות הכנה
  • שאלות ותשובות
    • בצק סוכר
    • מקרונים
    • מרציפן
    • מרנג
  • מתכוני שבועות
    • עוגת גבינה עם רוטב טופי קרמל ומרנג
    • קינוח כוסות מסקרפונה
    • פבלובה עם תותים ומסקרפונה
    • מלית קרם לוטוס-מסקרפונה
    • עוגת גבינה על בסיס דקואז פיסטוק עם קרם תות עץ

בית ספר לבצק סוכר של המרשלג

לוגו בית הספר לבצק סוכר של המרשלגברוכים הבאים לבית ספר שלנו לעיצוב בבצק סוכר בשיתוף עם תמר רגב, מנהלת סטודיו "תמר על ההר" לעוגות ומתוקים מעוצבים.
אם מעולם לא התעסקתם בבצק סוכר ואתם רוצים להתנסות בפעם הראשונה, אנחנו מזמינים אתכם לקרוא את המדריך שלנו למתחילים ולהתאהב בבצק סוכר שלנו.

איך מתחילים?
ארגז הכלים למעצבים
שימוש בכלים המתאימים הופך את העיצוב לקל ומהנה ביותר. אם אתם חובבי אפייה ייתכן שחלק מהכלים כבר נמצאים אצלכם בבית – כמו מערוך, חותכנים ועוד. את חלקם תוכלו לרכוש בחנויות כלי בית וחנויות אפייה מתמחות.
 
 

רשימת הכלים:

  1. שומן צמחי – מרגרינה בטמפרטורת החדר לשימון הידיים במידת הצורך. 
  2. כוס עם מים – עבור הרטבת המכחולים שמשמשים להדבקה של אלמנטים של בצק סוכר.
  3. מכחול – משמש להדבקה של הבצק.
  4. כלים לעיצוב ופיסול: כלי פיסול כדורי, חותכני קפיץ או חותכנים רגילים.
  5. מערוך בעל שטח רידוד של 50-45 ס"מ לרידוד – משמש לעיטוף עוגה בבצק סוכר.
  6. מחליק פלסטיק – משמש להחלקת בצק הסוכר המרודד על פני העוגה 
  7. גלגלת פיצה או סכין עם להב חלק – להסרת עודפי בצק בזמן עטיפת עוגה.
  8. קורנפלור/אבקת סוכר – עבור קימוח משטח העבודה לפני רידוד הבצק.

 שלבי העבודה – הכנת בצק סוכר לעיטוף עוגה

1. לישת הבצק:
מקמחים את משטח העבודה במעט קורנפלור או אבקת סוכר. לשים את הבצק בעזרת שורש כף היד בתנועות קיפול מכל הצדדים אל מרכז הכדור. צידו התחתון של הבצק נשאר תמיד חלק ומונח על משטח העבודה. כשהבצק רך וגמיש הופכים אותו עם צידו החלק למעלה כהכנה לרידוד.

2. צביעה:
מטפטפים מעט צבע ג`ל במרכז כדור הבצק. המשך לישה לפיזור אחיד, חלקי או מראה שיש.

3. רידוד:
מפדרים את משטח העבודה במעט קורנפלור/אבקת סוכר. מרדדים את הבצק בתנועות ארוכות ומידי פעם מסובבים אותו (לא הופכים) כדי שלא ידבק למשטח. אם יש צורך – מוסיפים עוד מעט קורנפלור.
לעיטוף עוגה נרדד את הבצק לעובי 2-5 מ"מ. ליצירת אלמנטים עיצוביים כמו פרחים נרדד לעובי 1 מ"מ.

4. ציפוי העוגה בבצק:
מרימים את הבצק המרודד בעזרת הידיים או המערוך ומניחים אותו בעדינות על עוגה מצופה בקרם יציב ששהתה מעט במקרר.

5. החלקה:
בעזרת כף היד או מגהץ/מחליק ייעודי לבצק סוכר, נחליק את בצק הסוכר על פני העוגה ובדפנות מלמעלה למטה, תוך פתיחת קפלי הבצק והחלקתם מלמעלה למטה. את עודפי הבצק בבסיס העוגה נחתוך עם גלגלת פיצה או סכין עם להב חלק.
 
 
 
6. פרחים:
באמצעות חותכן פרח רגיל או קפיצי קורצים פרחים מבצק שרודד לעובי 1-2 מ"מ. מדביקים את הפרחים לעוגה באמצעות מכחול לח. מרטיבים את מרכזי הפרחים בעזרת מכחול לח ומדביקים סוכריית פנינה או כדור קטן של בצק סוכר בצבע שונה.

הדבקת בצק סוכר

הדבקת חלקים שונים של בצק סוכר אחד לשני מתחלקת לשלושה סוגים:
  1. הדבקת בצק טרי (רך) לבצק טרי.
  2. הדבקת בצק טרי לבצק יבש.
  3. הדבקת 2 חלקים של בצק יבש אחד לשני.
כאשר מדביקים בצק טרי לבצק טרי (סוג 1) משתמשים במכחול לח שמרטיבים במעט מים, כך גם מדביקים בצק טרי לבצק יבש (סוג 2).
כאשר מדביקים 2 חלקים של בצק יבש אחד לשני (סוג 3) משתמשים במעט רויאל אייסינג של "המרשלג", אפשר להשתמש במכחול כדי למרוח את הרויאל אייסינג. לחילופין אפשר גם להשתמש במעט בצק סוכר רך שלשים עם מעט מים כדי ליצור משחה. 
 
בין לקוחותינו
  • ראשי
  • אודות
    • למד עוד אודותינו
    • הסיפור המשפחתי
    • בין לקוחותינו
    • כתבו עלינו
  • מרציפן
  • בצק סוכר
  • אבקות
    • מרנג
    • מקרון
    • מרציפן
    • רויאל אייסינג
  • קישוטי עוגה
    • טיפטופים
    • ציפיקייק
  • השוק המקצועי
  • טופס הזמנה
  • אישורים והסמכות
  • טיפים
    • רעיונות ליצירה
    • מתכונים
    • בית ספר לבצק סוכר של המרשלג
    • הוראות הכנה
    • שאלות ותשובות
    • מתכוני שבועות
  • יצירת קשר
הצטרפו אלינו ב youtube
הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו
הצהרת נגישות
כתובת: ת.ד. 35001 תל אביב | טלפון: 03-6820455 | פקס: 03-6831251
המרשלג פרלינס|בצק סוכרwww.hammerschlag.co.il©כל הזכויות שמורות
  בניית אתרים  
  בניית אתרים לעסקים   אינטרדיל